Hírek

Húszezer általános iskolás diák számára teszi elérhetővé az ingyenes síelést és a hódeszkázást Eplényben a Ski43 Program Nonprofit Zrt. Az országos program lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje a közkedvelt téli sportot. A program 2021. januárban indul, a diákok hétfőtől csütörtökig, előre egyeztetett időpontokban vehetik majd igénybe a pályákat Magyarország legnagyobb és legmodernebb síkomplexumában, az eplényi síarénában.

Biztos vagyok abban, hogy a természettől és embertársainktól elidegenedő társadalomban ez egy hiánypótló program lesz, amivel egyben hozzájárulunk gyermekeink érzelmi fejlődéséhez is

– mondta az ötletgazda vezérigazgató, Soós Csaba.

A síelésre a síaréna mintegy háromhektáros oktatófelületén lesz lehetőség, ahol szakképzett sí- és segédoktatók várják majd a gyerekeket, napi több turnusban, legfeljebb 500 diákot. A hetvenperces foglalkozásokat az iskolások sítudásához igazítják, így nem kell félnie annak, aki még sosem állt léceken, de nem fog unatkozni az sem, akinek van már tapasztalata. A szervezők szórakoztató szabadtéri játékokkal is készülnek.

A Ski43 térítésmentesen biztosítja a kétórás síbérletet, az oktatást, szükség esetén a sífelszerelést, továbbá minden résztvevő számára egy-egy meleg ételes csomagot.

Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/2020/11/a-diakok-ingyen-sielhetnek-eplenyben